Sunday, May 20, 2012

YAtt TErlihat GAmbaran WAnita DIsiksa DI NEraka

Assalamualaikum... Aku baru terbaca tentang perkara nih petang tadi kat akhbar Perdana... Credit TO : www.sissyira.com... mula2 aku ingat nak post carot2 sikit pasal sorang hamba ALLAH nih haha tp tak jadi lah... fikir dosa jer kan hehe so baca lah ya :)


ada cerita yang lebih menarik untuk dikongsikan disini ialah, kisah solat sunat taubat yang telah dilakukan oleh yatt sendiri. Menurut yatt, dia sendiri terkejut apabila kepalanya melekat lebih setengah jam pada sejadah ketika dia melakukan solat taubat baru-baru ini. Dalam sujud yang lama itu, Yatt berkata, dia nampak jelas setiap wanita mendedahkan aurat dipanggang api neraka yang amat dahsyat.
“Yatt menangis sambil menggigil ketakutan menyaksikan azab yang diterima wanita tidak menutup aurat.”
Sebelum itu dia bersama rakan irma hasmie, wardina safiyyah dan teh telah menghadiri usrah pada 5 April lalu. Usrah itu berjaya menimbulkan keinsafan dirinya kerana sering mengabaikan solat selain mendedahkan aurat semata-mata mengejar glamour sebagai artis popular.

“Setiba di rumah pada petang itu Yatt terus buat solat taubat.”
Peliknya, kata Yatt, ketika dia melakukan sujud terakhir kepalanya tidak dapat diangkat. Mau tak mau, kata Yatt lagi, dia terus sujud memohon keampunan Allah sambil menangis.
Dalam sujud yang panjang itulah Yatt nampak jelas wanita yang mendedahkan aurat diseksa Allah di neraka.
Tangisan Yatt makin kuat melihat gambaran neraka yang amat mengerikan itu.
“Yatt nampak semua wanita itu digantung rambutnya pada api neraka.” “Semua wanita itu meraung minta Allah kembalikan mereka ke dunia untuk bertaubat dan memakai tudung.”
Malam itu kata Yatt dia tertidur di atas sejadah yang dibaluti telekung hingga ke subuh. Nyata, petunjuk yang diperolehi oleh yatt ini benar-benar mengubah diri yatt sendiri...

No comments:

Post a Comment