Friday, November 13, 2009

m|mp| yg kureng baek mlm tad|

aku dpt mimpi yg agak kurang baik smlm. sila baca sluruh post ni tuk paham mimpi tu.

aku pnah blajar kat byk skolah asrama. aku rasa banyak la. dan aku mmg tak blh duduk asrama. jujur, sbb aku tak tau nak berkawan. mungkin kat myspace aku mcm byk ckp je ngan korang. but in real world aku byk ckp gak. tapi ikot mood. slalunye aku byk merepek daripada berckp. ksimpulannye aku tak pandai berkawan sbb tu aku takut nak duk asrama. sbb aku akn diam je dan jadi tertekan. mase form 1 dulu aku skolah kat sam bestari, usj 5/3. skolah agama tu beb. masa tu mmg aku baek giler. pakai kopiah. tasbih bergerak dijariku. mengaji 24 jam. kononnya lame la tu. gitu la idop kat sane. aku mmg dah tensyen dari awal2 duk sane. tapi jiwa dorg kene ngan aku. aku ni jnis yg sukakan keamanan. eceh. tapi aku duduk situ sbulan je.

lpas tu aku pindah ke sebuah mrsm.slame stahun je aku dok kat sane.
lpas tu aku pindah ke smk sungai besar. mase awal2 form 2 aku ok. study pon ok. tapi bile adik aku start sakit aku da pandai tak dtg klas. maybe sbb tak dpt perhatian ibu bapa kot. yela kan mase tu baru form 2 walaupun badan aku mcm org dah keje. ati tetap mcm budak kecik sampai skang. mase awal petengahan tahun f3 aku masih lagi maen2. lpas aku pegi satu kem yg bapak aku pakse pegi ni baru aku sedar yg pmr dah dkat. aku study btol2 dan mendapat kputusn yg cmerlang tanpa disangka oleh sesiapa pun termasuk aku. dpt gak 8A hehe.

gambar hiasan saja. result same.

aku rasa ni sume berkat aku doa pada ALLAH tiap2 ari. doa aku dimakbulkn. lpas tu satu ari member aku gitau leh cek result kemasukn ke mrsm/sbp dah. aku pon cek la. agak takot gak ni. arap2 dpt tapi aku tanak pegi. tu niat aku dari awal. bia lah ak study kat smk je. aku dah merasa duduk asrama. so aku tanak masok asrama dah. pastu tibe2 aku cek dpt gi sm sains alam shah kat kl! mane tak tekjot wo. mula2 ingatkn yg kat putrajaya tu. tak pnh dgr pon alam shah kat kl. mak bapak aku pakse aku pegi. aku merajok tanak. pastu dorg plak nak mrajok ngan aku. last2 aku mengalah je la. aku pon pegi.


kat sini agak mengejutkn sbb ada mcm2 benda baru yg aku tak pnh wat kat skolah2 aku sblom ni. contohnya public speaking cam gambar kat bawah ni.

pada ari2 tetentu beberapa name akn dicabut dan dikehendaki berucap dalam bahasa inggeris berdasarkn tajuk yg diberi lebih awal. tapi tak lama aku dok sini. sminggu je. pastu aku cabut. nanges2 nak balek. siap dapat penyepak lagi dari bapak aku. haha padan muke aku. pastu aku balek ke smk dan buat mcm pangai mase ujung2 f2, dan awal petengahan tahun f3 tu. sampai la masa petengahan tahun ni baru aku ada kesedaran balek. aku start study. baca buku. dan tak ponteng kelas.

masa petengahan tahun tu aku dapat lagi tawaran ke sm sains bagan datoh'. aku tak gitau parents aku. aku diamkn je. tapi aku tanya dorg kalo aku dpt tawrn skolah len leh tak aku pegi. dorg kata tak bleh! haha. nasib la.

DAN MIMPI AKU PADA MALAM SMLM IALAH KENE MASUK KE SBUAH SKOLAH BERASRAMA PENUH KAT PAHANG PLAK! HAHA NGERI TOL. AKU TANAK PEGI GAK DALAM MIMPI TU TAPI BILA TGK MUKA MAK BAPAK AKU TERUS AKU STUJU PEGI. BANGON TIDO JE AKU BERSYUKUR TERAMAT LA SGT . TAMAT SUDAH CITE YANG PANJANG NI.

6 comments:

  1. hahaha....ur story kinda same with me..cuma yg beza psl adk tu jer..i don't hav any adik.so org sorg jer yg manja.plus my brthr dh teje.tp mase form 2 n form 3 org jd nerd.haha.dpt gak 8A.tp nek form 4 dh strt ponteng skolah.ponteng skolah sebulan,ponteng klas pon sebln.smpi ken srt amaran kedua.nek form 5 pon wat bnda sama gak.tp ponteng2 pon bkn duk lepak mall,tp duk umah stdy.at last dpt str8 A1.ngee.then masuk utp(universiti teknologi petronas) gne result trial spm.tp 4 bln jer,sbb x mnt kos tu.skrg ni duk kt um(uni malaya).x mo gi overseas.x mo duk jauh dgn parents.dulu masuk mrsm pon mase form 1 2 mnggu jer.homesick wo.tp i pegang pada 1 jer,time skolah walau di mana pon kita belajar,kita ley berjaya.yg pntg hati kita nak belajar ke x nak.ade gak my fwen yg berlagak masuk asis.kata asis skolah top,last2 spm dpt 7A with 1C.that's really sad thing,tp dia brlagak sape suro aite?so be humble.skolah mana2 pon sama jer.tp bile masuk u jd len lah.kne pilih da best uni

    ReplyDelete
  2. haha asrama la best.
    lg senang nak buat kawan.
    jauh drpd makbapak.
    makan ngn kwn, jln ngn kwn, tido ngn kwn. erk ;P

    ReplyDelete
  3. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!

    ReplyDelete
  4. klakr la ayat ney...
    huhuhu
    tp itew skong y x ske dok asrma uh je la...
    huhuhuhu
    =p

    ReplyDelete
  5. duk asrama memg best..1st2 akuh duk asrama asek nk nages jerk..bile engt balek cm klaka pown ade..but tu lah namenye ksdihan..
    akuh tensen sgtt kalo dpt tmpt blaja baru..then duk asrama..1st2 mesti cm nk nages tnglkn keluarga..
    haha..

    then,,akuh pown pangai cm koe suke ponteng2 start form 4..
    terutamanya subjek ekonomi..
    but result akuh tkde arr terukk sgtt..
    kini,,akuh blaja d uitm jengka..
    ;))
    org selaloo ponteng tk smestinye bodoe ryte..?

    ReplyDelete
  6. yg ko gi kuar wat pe doe... rugi taw x..
    asis tu antara tmpat terbaek dlm jdkn kite seorg manusia.. huhu.. mmg la dok kt asis tu rse cam nak bunoh diri.. except, ak x penah kne public speakinr la.. huhu.. ak pown penah rse nk cabot gak dulu tp aku pikir mak bapak ak n pelajaran aku.. so, ak stay jew.. so, skunk ney da abes spm.. bile pikir balek, bez plak dok asis.. haha.. anyway, gudluck untuk ko.. studi ney sbenanye kat mne2 pown ley brjaye.. asalkan ade disiplin.. so, ko amek spm 2010 kn?? gudluck k..

    ReplyDelete